Свет

Пропалестински активисти саботирали фабрику делова за Ф-35 у Британији

Чланови "Палестинске акције" саботирали су "чисту собу" фабрике која производи резервне делове за израелске авионе
Пропалестински активисти саботирали фабрику делова за Ф-35 у БританијиGetty © SOPA Images / Contributor

Припадници антиизраелске организације "Палестинска акција" саботирали су фабрику делова за ловце Ф-35 у Беликој Британији.

Група је на Иксу објавила снимак на коме се види како њихови "агенти промене" упадају преко крова у фабрику "Теледин ЦМЛ" и уништавају оно за шта тврде да је "чиста соба" за производњу делова за израелске Ф-35 које јеврејска држава користи у Појасу Газе и другде.

"Виши менаџер 'Теледина' рекао је да би контаминација њихових 'чистих просторија' могла да зауставити производњу до 12 месеци. Агенти промене су управо стигли у чисту собу где се производе делови за израелске борбене авионе Ф-35", саопштила је "Палестинска акција".

Британски медији пренели су да ће четворица припадника "Палестинске акције" бити изведени пред суд због упада у фабрику за коју група тврди да снабдева Израел авионским деловима.

"Палестинска акција" такође има огранак са седиштем у САД са циљем да "уништи способност израелске државе да спроводи своје спољнополитичке циљеве опструкцијом објеката који производе оружје за Израел".

image