Илон Маск на Трамповом митингу у Пенсилванији

Генерални директор компаније "Спејсикс" и "Тесла" биће међу специјалним гостима који ће присуствовати митингу, потврдио је данас Трампов изборни штаб

Технолошки могул Илон Маск придружиће се Доналду Трампу сутра на његовом митингу у суботу у Батлеру, граду у Пенсилванији где је републикански председнички кандидат преживео покушај убиства пре неколико месеци.

"Бићу ту да подржим!" написао је Маск на својој друштвеној платформи Икс у ретвиту Трампове промоције митинга, пренео је "Фокс".

Генерални директор компаније "Спејсикс" и "Тесла" биће међу специјалним гостима који ће присуствовати митингу, потврдио је данас Трампов изборни штаб.

Овај догађај ће бити први пут да се бизнисмен појави јавно у кампањи бившег председника од када је одлучио да га подржи. Подршка је уследила је непосредно након атентата, а Маск је написао на Иксу: "У потпуности подржавам председника Трампа и надам се његовом брзом опоравку".

Митинг у суботу одржаће се на истом имању где су меци Томаса Метјуа Крукса окрзнули Трампово десно уво. У пуцњави је повређено више људи.

Уз Трампа ће на митингу бити и његов потпредседник, републикански сенатор из Охаја, Џеј Ди Венс, његов син Ерик Трамп, његова снаja Лара Трамп, као и неколико посланика и шерифа Пенсилваније.