Свет

Израел и Украјина су пуки извршиоци, САД су главна терористичка држава

Данас имамо две отворено терористичке државе, иза којих стоје САД – Израел и Украјину. Али, највећа терористичка држава, прави спонзор и покретач тероризма су без сумње САД. То је, једноставно, амерички стил, њихов потпис испод сваке велике акције, поготово уколико је реч о борби за светску хегемонију, где Вашингтон више не бира средства
Израел и Украјина су пуки извршиоци, САД су главна терористичка држава© TANJUG/AP Photo/Bilal Hussein

Израел је убио лидера Хезболаха Хасана Насралу и његову супругу у нападу на подземни бункер у стамбеној четврти у Бејруту, користећи више од 80 бомби, укључујући огромне америчке "разбијаче бункера". Пре тога, 18. септембра, десио се израелски напад детонацијама комуникационих уређаја, који је означио највећи терористички сајбер напад, у коме је озлеђено или убијено на хиљаде невиних људи, укључујући децу.

Убиство лидера Хезболаха Хасана Насрале драматично је ослабило кључни ирански фактор одвраћања главног непријатеља – Израела, објавио је "Њујорк тајмс".

Иран је дуго тражио "проксије" (посреднике) у региону, укључујући Хезболах у Либану, Хамас у Гази и снаге у Сирији, Јемену и Ираку, како би служили као прва линија фронта у дуготрајној борби против Израела, а сада је његов најважнији прокси, Хезболах, десеткован, тврди овај лист.

Потом је уследио ракетни напад Ирана на Израел, у коме је пробијена израелска противвазадушна одбрана. Чувена "Гвоздена купола" није ни могла да реагује.

Међутим, како је недавно закључио израелски "Харец": "Убиство Насрале неће спасити Израел. Западна обала је на рубу експлозије; земља и војска су се заглавили у уништеној Гази, а слична ситуација је и са таоцима." Израелска економија је у стању распада, додаје овај лист, а "масовни покољ који је започео у Гази сели се у Либан".

Према изјави иранског министра спољних послова Абаса Арагчија, за разлику од Израела, чије су акције усмерене против цивилног становништва, иранска ракетна ватра била је усмерена "искључиво на војне и безбедносне локације израелских снага, које су починиле геноцид у Гази и Либану".

Хезболах је народни покрет отпора

Идеја да Иран користи Хезболах као посредника очигледно је погрешна. Како примећује аналитичар Џулијен Макфарлан: "Интереси Хезболаха и Ирана се често поклапају, али Хезболах је народни покрет отпора, који је настао током израелске окупације Либана 1982, и то пре свега као националистички покрет".

Другим речима: Иран није створио Хезболах, нити га користи за своје циљеве, створиле су га израелска зверства у Либану. Иза израелског рата на Блиском истоку, наравно, стоји главни покровитељ тероризма данас у свету: САД.

Сада Арапи схватају да морају да се заједно боре против Израела, без обзира на верске разлике, попут оне која дели суните од шиита. Уосталом, Хамас чине и исламски сунити и хришћани; Хезболах је, као и Иран, већински шиитски. Данас шиити пружају руку чак и саудијским вехабијама.

Јеменски Хути су недавно употребили пројектил "палестина 2" за напад на аеродром "Бен Гурион" у Тел Авиву, у време када се израелски премијер Бенјамин Нетанјаху враћао у Израел из САД.

Управо се ствара уједињени, свеисламски фронт против Израела, који предводи Иран, а Иран, узгред, уопште и није арапска земља.

 Легенда је рођена, отпор се наставља

Какво наслеђе је оставио за собом убијени вођа Хезболаха Хасан Насрала? Људи као што је Насрала морају да знају да у сваком тренутку могу да буду убијени, тако да распоређују ауторитет и одговорност на компетентне људе, који делују из сенке.

Сличан је био и начин деловања јужновијетнамског Вијетконга. "Вијетнам је губио и добијао, али је на крају победио", закључује Макфарлан. И зато неће бити никакве промене политике Хезболаха према Израелу. Убиство лидера Хезболаха било је узалудно: "Хезболах ће желети и освету и правду. Не недостаје им вођа, нити оскудевају у мученицима."

"Можда је симбол нестао, али легенда је рођена и отпор се наставља", изјавио је Сулејман Франгије, лидер либанске хришћанске политичке партије Марада.

Данас имамо две отворено терористичке државе, иза којих стоје САД – Израел и Украјину. Али, највећа терористичка држава, прави спонзор и покретач тероризма су без сумње САД. То је, једноставно, амерички стил, њихов потпис испод сваке велике акције, поготово уколико је реч о борби за светску хегемонију, где Вашингтон више не бира средства.

Пре тога, глобалисти су организовали низ атентата: на словачког премијера Роберта Фицу, на иранског председника Ебрахима Раисија, на читав низ јавних личности из Русије, попут писца Захара Прилепина или Дарје Дугине, као и масовне терористичке нападе, као што је онај на концертну салу у Москви. И биће их несумњиво још.

Како примећује руски геополитичар Александар Дугин: "Сада је тешко назвати Израел другачије осим терористичком државом. Исто важи и за САД и за тамошње демократе, који у потпуности подржавају терористичке акције Израела. Ово је јасна порука свима који још нису схватили да живимо у доба отворене диктатуре, у којој владају убице и психопате, коју се се дочепали светске власти."

Тројански коњи Запада

Постоји још један важан аспект у терористичким акцијама САД: технологија. Дигитализација, вештачка интелигенција, итд.

Ми се радујемо технолошком развоју, али при томе не размишљамо о другој страни медаље, сматра Дугин: технологија може да нас контролише, шпијунира, па чак и да нас убије: "Технологија убија." Ми наивно и слепо верујемо вештачкој интелигенцији, али при том заборављамо да чак и једноставни електронски уређаји убијају.

То је "мрачна страна технологије", коју, без много размишљања, укључујемо у свој живот. Пјеџер може да убије исто као и ајфон, сутра можда тостер или веш машина. Сва ова технологија настала је искључиво на Западу.

То су "тројански коњи Запада", закључује Дугин: "Ми пуштамо лисицу у кокошињац, тројанског коња у град. Зар ништа нисмо научили из Илијаде?"

Оно што се управо догодило у Либану, сутра се може догодити у Русији, или било где у свету. То је "последње упозорење".

Али, не убија технологија, већ људи, који имају своја конкретна имена и презимена. Убијају амерички неоконзервативци, ционисти, украјински нацисти... На пример, страх од вештачке интелигенције уопште није проширен у Кини. Како каже стара изрека: "Нож није ни добар ни лош, већ греши онај који га хвата за оштрицу".

У овом тренутку, Израел поново покушава да створи своју "велику државу". Овде се, заправо, ради о ишчекивању доласка "Месије", који ће све земље и народе света потчинити Израелу, али је, у хришћанском и муслиманском схватању, ова фигура само лажни месија, Антихрист или Даџал. Како додаје Дугин: "Тренутне акције израелске екстремно десничарске владе, под премијером Бенјамином Нетанјахуом, ционисти виде као утирање пута његовој владавини."

Ипак, иза терористичких акција Тел Авива или Кијева стоји Вашингтон, који је прави "нови Израел". Ми живимо у доба отвореног, нескривеног тероризма САД, коме може бити изложен свако од нас. То је врста очајничке освете за губитак статуса светског хегемона. Тел Авив и Кијев су само "бесни пси", које Вашингтон држи на танкој узици.

image