Израел гађао складиште оружја у Бејруту и џамију у Гази, Хезболах напао израелске војнике

Израелска војска је навела да је рано јутрос око 30 пројектила испаљено на израелску територију из Либана

Израелска војска саопштила је да је покренула "противтерористичку операцију" у области избегличког кампа Џабалија у северном Појасу Газе.

Такође, у раним јутарњим сатима, Израел је гађао џамију у Појасу Газе, као и школу где су се склонили расељени цивили, погинуле су 24, а рањене 93 особе, саопштила је канцеларија за медије Хамасове управе у Појасу Газе.

Како се додаје, погођена је богомоља у близини главне болнице у граду Деир ел-Балах у коју су се склонила расељена лица.

Израел је саопштио да је гађао командно-контролни центар Хамаса смештен међу цивилима.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су протекле ноћи гађале локације и у Либану, тачније у Бејруту на којима се, како тврде, налазе складишта оружја либанске групе Хезболах и друга "терористичка инфраструктура".

"Ваздушним нападима претходили су свеобухватни кораци како би се ублажила штета по цивиле, укључујући упозорење о претећим ударима", наведено је у саопштењу, преноси Си-Ен-Ен.

Додаје се да ће ИДФ наставити свом силином да гађа војне објекте Хезболаха.

Израелска војска је навела и да је рано јутрос око 30 пројектила испаљено на израелску територију из Либана и да су неки пројектили пресретнути, преноси "Тајмс оф Израел".

Тридесет минута после поноћи огласиле су се сирене у области Кирјат Шмона на северу Израела.

ИДФ наводи и да су ваздушне снаге обориле три јуришне беспилотне летелице изнад Средоземног мора, од којих једну близу обале Тел Авива, преноси Танјуг.

Либанска група Хезболах саопштила је рано јутрос да је ракетама гађала израелске војнике у насељу Ал-Манара и околини на северу Израела у, како је наведено, знак подршке палестинском народу и одбрани Либана.

Хезболах је такође навео да је гађао израелске снаге у тој области док су евакуисале рањене и убијене војнике.