Си Ђинпинг и Ким Џонг Ун у порукама изразили наду да ће везе две земље бити ојачане

Кина је спремна да заједнички промовише стабилан и даљи напредак социјализма у две земље, навео је кинески председник у поруци поводом 75 година од успостављања дипломатских односа Кине и Северне Кореје

Председник Кине Си Ђинпинг и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун истакли су у порукама размењеним поводом 75. годишњице дипломатских односа између две земље да се надају да ће везе између њих бити ојачане.

Си Ђинпинг је у поруци Ким Џонг Уну истакао да успостављање дипломатских односа две земље пре 75 година има епохални значај и да су се Кина и Северна Кореја подржавале у јачању народне власти и очувању националног суверенитета, јачању сарадње и унапређењу социјалистичке изградње.

Он је додао да је традиционално пријатељство Кине и Северне Кореје издржало тест времена и глобалних изазова, наводи Синхуа.

Према његовим речима, Кина је спремна да заједнички промовише "стабилан и даљи напредак социјализма у две земље".

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун навео је у поруци да су током протеклих 75 година две партије и две земље одржале чврсто уверење у легитимност својих циљева, "превазилазећи разне тестове и изазове и храбро напредујући на путу социјализма".

Он је додао да је у фундаменталном интересу обе земље да континуирано унапређују и развијају узајамно пријатељство које има богату историју, пренела је званична новинска агенција Северне Кореје КЦНА.

Ким је истакао да ће његова влада настојати да консолидује и развије пријатељске односе и сарадњу између две земље.