Хезболах гађао север Израела, у Хаифи рањено десеторо људи

Либанска група је саопштила да је салвом ракета "фади-1" циљала војну базу јужно од Хаифе

Либанска милитантна група Хезболах испалила је ракете на Хаифу, трећи по величини град у Израелу, саопштила је рано јутрос израелска полиција.

Израелски медији су пренели да је десет особа повређено на северу земље.

Хезболах је саопштио да је салвом ракета "фади-1" циљао војну базу јужно од Хаифе, а у медијским извештајима се наводи да су две ракете погодиле Хаифу, а пет град Тиберијаду, преноси Ројтерс.

Полиција у том граду саопштила је да је у нападу оштећено неколико објеката и да је примљено неколико дојава о лакше повређенима који су превезени у оближњу болницу.

У међувремену, израелска војска (ИДФ) је саопштила да су авиони ратног вазухопловства погодили циљеве који припадају Хезболаховом обавештајном штабу у Бејруту, укључујући инфраструктуру за прикупљање обавештајних података, командне и друге објекте.

Током протеклих неколико сати, у ваздушним нападима погођена су складишта оружја Хезболаха у подручју Бејрута, наводи се у саопштењу ИДФ-а и наглашава да су након напада уочене секундарне експлозије што, како се наводи, указује на присуство наоружања.

У израелским ваздушним нападима такође су погођена Хезболахова упоришта на југу Либана и у области долине Бека укључујући складишта оружја, инфраструктурне објекте, командни центар и ракетну лансирну рампу, додаје се у саопштењу ИДФ-а.

Опширније о дешавањима на Блиском истоку прочитајте овде.