Дечак који је починио масовно убиство у "Рибникару" сутра ће бити испитан на суђењу

Дечак ће бити испитан у својству сведока

Дечак К. К. који је 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар" починио масовно убиство биће испитан сутра у Специјалном суду у Београду, на суђењу својим родитељима Миљани и Владимиру Кецмановићу.

Дечак ће бити испитан у својству сведока, а како сазнаје Танјуг, сведочиће из посебне просторије, одвојене од суднице број 1 у којој ће седети сви остали учесници у поступку.

Највећа судница Специјалног суда у Устаничкој улици број 1 подељена је у три дела, тако да у првом седе судије, адвокати, тужиоци и оштећени, а у другом оптужени.

Трећи део суднице предвиђен је за публику и новинаре, међутим у овом поступку је суђење затворено за јавност.

Београдски медији наводе да ће К. К. тада први пут бити изведен из психијатријске клинике у којој се налази од злочина и спроведен у суд.

Суђењу ће поред адвоката моћи да присуствују и оштећени.

У овом предмету суди се родитељима дечака, Владимиру и Миљани Кецмановић и инструктору стрељане Немањи Маринковићу, који је оптужен за кривично дело давање лажног исказа.

Власник стрељане у којој је малолетни К.К. учио да пуца, Ратко Ивановић, је склопио споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Београду на основу чега га је суд огласио кривим за кривично дело давање лажног исказа и осудио на казну кућног затвора од шест месеци.

Миљана и Владимир Кецмановић од почетка суђења негирају кривицу.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Отац дечака, оптужен је да је извршио кривично дело - тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Мајка Миљана Кецмановић је оптужена јер је њен ДНК пронађен на једној чаури у учионицу у којој је масакр почињен.

Дечак К.К, који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је 3. маја у школи из два очева пиштоља која је узео 1. маја.

Он их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.