Свет

Репортажа РТ: Од Организације за забрану хемијског оружја до "пса који уједа по команди" (ВИДЕО)

На примеру Сирије и напада у Думајру можемо видети доказе за оно на шта су упозоравали узбуњивачи унутар Организације за забрану хемијског оружја: када не могу или не желе да пронађу кривца, они фабрикују чињенице

Организација за забрану хемијског оружја последњих година драстично се променила. Упркос непобитним доказима који долазе из самих украјинских извора, они игноришу злочине украјинске војске, а настављају да истражују наводно руско коришћење хемијског оружја. 

Украјина и та организација потписале су специјални договор којим се њиховим експертима дају специјална права, обука и имунитет. Организација је већ обезбедила Украјини милионе долара помоћи, али и обучила десетине Украјинаца да евентуално "детектују руске хемијске нападе".

Украјинска 110. бригада је у 2023. години и сама објавила снимак на коме се види како се руски војник грчи у облаку дима након хемијског напада. То организацији није био довољан доказ да започне истрагу.

На примеру Сирије и напада у Думајру, затим, можемо видети доказе за оно на шта су упозоравали многи узбуњивачи и експерти унутар Организације за забрану хемијског оружја: када не могу или не желе да пронађу кривца, фабрикују чињенице.

Организација која би требало да штити интересе човечанства тако је постала као пас на америчком повоцу, дресиран да лаје и уједа по команди.

image