Трамп критиковао Белу кућу: За Украјину 300 милијарди долара, а за жртве урагана у САД по 750 долара

Избори у САД су најважнији дан у историји Израела, оценио је бивши амерички председник

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп критиковао је издвајање скоро 300 милијарди долара помоћи Украјини, напомињући да жртве урагана у Сједињеним Државама добијају само по 750 долара за хитне потребе.

"Уложили смо скоро 300 милијарди долара у Украјину, а у исто време они (администрација председника САД Џозефа Бајдена) нуди људима по 750 долара за хитне потребе у вези са најјачим ураганом који смо икада имали", рекао је бивши председник у интервју за ТВ канал "Фокс њуз".

Осим тога, Трамп је такође изразио незадовољство начином на који се власти носе са последицама природних катастрофа у неким државама, посебно у Северној Каролини.

"У Северној Каролини нема људи који би помогли. Ужасна је ситуација. Био сам тамо цео дан и све сам видео. Један човек је седео на камену јер му ништа више није остало", навео је бивши амерички лидер.

Избори у САД су "најважнији дан у историји Израела"

Трамп је, говорећи на догађају поводом годишњице напада Хамаса на Израел, рекао да ће избори у САД, тачније његов реизбор или пораз у новембру, бити "најважнији дан у историји Израела".

"Победа Камале Харис је егзистенцијална претња Израелу. Ако ми не победимо на овим изборима, то ће имати огромне последице за све. Напад 7. октобра се никада не би догодио да сам ја председник. Протекле две године су показале да слабост само рађа насиље и рат", рекао је Трамп.