Рампа за западни медиј: Буркина Фасо забранила радио "Глас Америке"

Високи савет за комуникације забранио је емитовање "Гласа Америке" (ВОА) на период од три месеца у Буркини Фасо, након емитовања програма који је могао да наруши морал оружаних снага Буркине и Малија

Високи савет за комуникације Буркине Фасо забранио је радио-станици "Глас Америке" да емитује програм у тој земљи на три месеца након емитовања програма, који би могао да "наруши морал" војске Буркине Фасо и Малија, саопштила је новинска агенција те земље (АИБ).

"Високи савет за комуникације забранио је емитовање 'Гласа Америке' (ВОА) на период од три месеца у Буркини Фасо, након емитовања програма који је могао да наруши морал оружаних снага Буркине и Малија", наводи се у саопштењу.

Како се појашњава, у емисији 'Вашингтонски форум', емитованој 19. септембра, на приватном буркиншком радију "Уага ФМ", један од говорника, Багаси Кура, назвао је "храбрим" терористички напад у престоници Малија.

Осим тога, наводећи као пример напад милитаната у Барсалогу, у Буркини Фасо 23. августа, Кура је рекао да се "ништа не предузима у погледу безбедности".

Истиче се да је управо из тих разлога донета одлука да се емитовање програма обустави на три месеца, као и да се до даљњег забрани синхронизација домаћих медија са међународним.