Италијани уз Русију: "Из Ђенове грлимо Луганск"

Билборди подршке Донбасу и Луганску осванули су у Ђенови

Билборди са порукама подршке становништву Луганска и Донбаса појавили су се синоћ на улицама италијанског града Ђенове, изјавио је један од покретача те иницијативе, новинар и оснивач Телеграм канала "Донбас Италија" Винћенцо Лорусо.

"Италијани веома подржавају Русију, многи не разумеју русофобију, али се у Италији мало говори о Донбасу. Покренули смо кампању како бисмо показали да становништво Донбаса и целе Русије, није непријатељ Италијана. И Запад мора да схвати да су ови људи направили свој избор када је Украјина извршила самоубиство одлучивши да их нападне пре 10 година", закључио је Лорусо.

На плакатима су приказане руке које се рукују у бојама руске и италијанске заставе, а у потпису стоји да Русија није непријатељ Италије уз натпис - "из Ђенове грлимо Луганск".

У италијанском граду Ђенова прекјуче је одржан и необичан догађај у част рођендана руског председника Владимира Путина, односно уочи његовог рођендана.

На иницијативу друштвено-политичког удружења "Контронаризоне" што у преводу значи "контранаратив" и новинара Винченца Лоруса, на улицама града је залепљено стотинак летака са портретом руског лидера и честитком на енглеском и италијанском језику:"Срећан рођендан, председниче".