Свет

Израел напао фабрику у Сирији: Наставиће се и напади на Хезболах

Начелник генералштаба Оружаних снага Израела генерал-пуковник Херци Халеви изјавио је да Хезболах покушава да сакрије штету
Израел напао фабрику у Сирији: Наставиће се и напади на ХезболахGetty © Ramiz Dallah/Anadolu

Авиони израелског Ратног ваздухопловства напали су иранску фабрику "Саба" у индустријском граду Хесија, у сиријској провинцији Хомс, изјавио је за РИА Новости директор индустријског града Хесија Амер Калил.

"Израел је напао из ваздуха фабрику инжењеринга 'Саба' у индустријском граду Хесија", рекао је Калил.

Према његовим речима, удари израелске војске се настављају.

Истовремено, начелник генералштаба Оружаних снага Израела генерал-пуковник Херци Халеви изјавио је да ће се напади на Хезболах наставити.

"Наставићемо да интензивно нападамо Хезболах, не дозвољавајући му да се одмори или поврати снагу", рекао је Халеви током обраћања које су пренели тамошњи медији. 

Либански шиитски покрет (Хезболах), додао је он, "покушава да сакрије значајну штету" коју су му нанели израелски напади последњих недеља и те губитке представља као "потешкоће у командовању и контроли".

Према његовој оцени, Иран још не схвата колико је дубока штета нанета "истуреној постаји коју су изградили", односно Хезболаховим положајима,  на северној граници Израела.

image