Свет

Трамп одбио нову дебату са Камалом: Немамо више о чему да расправљамо

Бивши амерички председник је подсетио на Камалин интервју за Еј-Би-Си, у којем је изразила пуну подршку курсу актуелне председничке администрације Џозефа Бајдена, напоменувши да такве изјаве "указују на недостатак нових идеја у њеном предизборном штабу"
Трамп одбио нову дебату са Камалом: Немамо више о чему да расправљамоGetty © VCG/VCG

Бивши председник САД и републикански кандидат на америчким председничким изборима Доналд Трамп рекао је да неће водити још једну предизборну дебату са потпредседницом САД и кандидатом демократа Камалом Харис.

Наиме, Трамп је ово изјавио неколико сати након што је "Фокс њуз" позвао двоје кандидата на изборима за председника 5. новембра, да учествују у могућој другој дебати 24. или 27. октобра, пренео је Ројтерс.

"Сада је веома касно да се води дебата и нема о чему да се расправља", написао је Трамп на својој друштвеној мрежи "Трутх сошл".

Трамп је подсетио на Камалин интервју за Еј-Би-Си, у којем је изразила пуну подршку курсу актуелне председничке администрације Џозефа Бајдена, напоменувши да такве изјаве "указују на недостатак нових идеја у њеном предизборном штабу", и да због тога нема смисла одржати нову дебату.

Он је нагласио да тренутно води у анкетама, а да се његова предност у односу на ривала сваким даном повећава, посебно у кључним државама.

Као пример, Трамп је навео недавну дебату у којој је његов републикански потпредседнички кандидат Џеј Ди Венс "лако победио" свог демократског противника Тима Валца.

Он и Харис су први пут дебатовали 10. септембра.
Трамп је раније одбио позив ЦНН-а за дебату 23. октобра, коју је Харис прихватила.

image