Свет

ИДФ тврди да је убио вођу Исламског џихада

Абдулах је постављен за шефа ове проиранске организације у области Тулкарем након што је његов претходник Мухамад Џабер убијен у пуцњави крајем августа
ИДФ тврди да је убио вођу Исламског џихада© Tanjug/AP Photo/Nasser Nasser

Израелска војска тврди да је у јучерашњем ваздушном удару на Западну обалу убила Мухамеда Абдулаха вођу палестинске терористичке групе Исламски џихад у избегличком кампу Нур Шамс.

Абдулах је постављен за шефа ове проиранске организације у области Тулкарем након што је његов претходник Мухамад Џабер убијен у пуцњави крајем августа, саопштила је израелска војска.

У саопштењу се прецизира да је Абдулах убијен у нападу из ваздуха заједно са другим терористом, али се његово име не наводи, преноси "Тајмс оф Израел".

Војска тврди да је Абдулах организовао активности ове групе, укључујући "многе нападе", као и да постављао експлозив циљајући израелске трупе.

У саопштењу се наводи и да је су на терену заплењене полуаутоматске пушке и опрема која је пронађена код њих.

Званична агенција палестинских власти Вафа саопштила је да су двојица становника Западне обале страдала у четвртак увече у бомбардовању израелске летелице источно од Тулкарма.

Безбедносни извори су известили Вафу да су убијени Мухамед Абдулах, из логора Нур Шамс, и Авад Омар, из града Бала, и да су израелске снаге након ваздушног напада ушле у то подручје и запленила тела погинулих.

image