Свет

Ердоган тражи од Русије и Ирана да заштите Сирију

Седам особа је погинуло, а једанаест је повређено у ракетном нападу Израела 8. октобра на стамбену зграду у Дамаску, објавило је сиријско министарство одбране
Ердоган тражи од Русије и Ирана да заштите СиријуGetty © Serdar Ozsoy

Русија, Сирија и Иран требало би да предузму ефикасније мере за заштиту територијалног интегритета Сирије након недавног напада Израела на Дамаск, изјавио је данас турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Ердоган је рекао за турске медије, одговарајући на питање о недавном нападу Израела на главни град Сирије, Дамаск, да се Турска залаже за хитан и трајни мир у Сирији, оцењујући да је Израел најконкретнија претња за регионални и глобални мир, саопштила је канцеларија турског председника.

"Од суштинског је значаја да Русија, Иран и Сирија предузму ефикасне мере против ове ситуације која представља највећу претњу територијалном интегритету Сирије", навео је Ердоган, пренео је Ројтерс.

Седам особа је погинуло, а једанаест је повређено у ракетном нападу Израела 8. октобра на стамбену зграду у Дамаску, објавило је сиријско министарство одбране.

Зграда се налази у близини иранске амбасаде у округу Меза у Дамаску.

image