Шири се задах панике кампање Харисове и демократа

САД чекају узбудљиве три седмице, каже амерички историчар и политички коментатор

Трка за Белу кућу ове године биће неизвесна до самог краја, али последњих седам дана чини се да постоји осећај панике у кампањи Камале Харис, пише амерички историчар и коментатор Виктор Дејвис Хенсон.

У посту на Иксу, Хенсон - војнополитички коментатор "Њујорк тајмса", "Волстрит џорнала", "Вашингтон поста" и других медија - издвојио је неколико показатеља да демократе нису уопште сигурне у успех своје кандидаткиње. Напротив.

Зашто, пише он, се неке од некада сигурних демократских трка у сенату – на пример, у Охају, Висконсину, па чак и у Мичигену – заоштравају?

Стручњаци који посматрају анкете сугеришу да је Доналд Трамп близу Харисове, ако не чак и незнатно испред и да се приближава маргини која би могла да поништи очекиване "неправилности гласања".

Очекивана октобарска изненађења администрације Бајден-Харис, попут смањења каматних стопа, доласка Владимира Зеленског у Пенсилванију (Бајденову државу), књиге трачева Боба Вудворда, изгледа да нису имале ефекта.

Као ни слање кандидата за потпредседника Тима Волца, после катастрофалне дебате, на "Фокс".

Зашто одједном насмејани Бајден толико жели да прогласи Харисову за саучесницу у његове катастрофалне четири године?

Зашто Харис сада пристаје на интервјуе и тако потврђује бирачима оно што су већ знали - да је била паметна што је избегавала било какве јавне наступе? Њени последњи интервјуи били су катастрофа у сваком погледу.

Зашто је зарђали, али и даље нарцисоидни Барак Обама коначно кренуо у кампању? И да ли је он и даље ефикасан — или је сведен на то да постане карикатура налик Опри?

На крају крајева, да ли је мудро да Обама изађе из својих вила како би разговарао са црним бирачима који се боре са хиперинфлаторном економијом, илегалним мигрантима и четворогодишњим порастом стопе криминала? И са сто милиона долара на рачуну убеђује "браћу" да су заведени "Трамповом агендом"?

Да ли је умесно да Обама - који је једном приликом рекао "када они падну ниско, ми идемо високо" - сада проглашава Трампа сировином, а истовремено тврди да републикански кандидат носи пелене, а претходно је на демократској конвенцији сугерисао да Трамп има мале гениталије?

Ако се ово настави, ускоро ће пуч од 21. јула који је уклонио Бајдена и прогурао Волца, остати упамћен као време срамоте демократа, наводи Дејвис Хенсон.

Свашта се може догодити у наредне три недеље, али за сада делују да су "лекови" за Харисову далеко гори од саме болести.