РТ на Блиском истоку о детаљима напада Хезболаха: Дрон изненада упао док су израелски војници ручали

Екипа РТ посетила је болницу у коју су довезени рањеници

Дрон Хезболаха улетео је у кафетерију војне јединице на северу Израела и експлодирао, убивши четири 19-годишња регрута који су се управо придружили Израелским одбрамбеним снагама ИДФ, саопштила је шефица блискоисточног бироа РТ на Блиском истоку Марија Финошина.

Више од шездесет других војника је повређено, од којих је седам у критичном стању. Напад је изведен сасвим неочекивано.

Сирена није радила. Није било никаквих знакова упозорења. Дрон је улетео, непримећено. У том тренутку војска се разоружала, опрала руке и спремила за јело.

Министар одбране Израела Јоав Галант данас је дошао да својим очима види место напада. Истрага је у току.

Екипа РТ посетила је болницу у коју су довезени рањеници, а како се додаје, новинарима није дозвољено да приђу војним базама без посебне позивнице. 

Подсећамо, напад на базу у близини града Бињамине извршен је дроном и најсмртоноснији је откако је Израел покренуо своју копнену инвазију на Либан пре скоро две недеље, преноси АП.

Хезболах је напад окарактерисао као одмазду за израелске нападе на Бејрут у четвртак у којима су погинуле 22 особе. Касније је саопштено да су гађали израелску елитну бригаду Голани, лансирајући десетине пројектила да окупира израелске системе противваздушне одбране током напада "јата" дронова.