Да пукнеш од смеха: Камала се заценила док је објашњавала колико су озбиљни предстојећи избори у САД

Избори су "препуни неких ствари", рекла је потпредседница САД – и праснула у смех

Потпредседница САД и кандидат демократа Камала Харис није успела да сузбије смех док је покушавала да истакне важност предстојећих председничких избора у Америци. 

Наизглед говорећи без телепромптера, Харисова је на митингу у Аризони рекла да то што су САД "узор за демократију" понекад осећа као бреме.

"Када размислимо о томе какви су улози на овим изборима – па, они су препуни неких ствари", изговорила је Харис пре него што се заценила од смеха. 

Присталице Харисове су подржале оно што су сматрали њеним покушајем да на једноставан начин објасни сложеност избора, али је њен наступ наишао и на многе критике због онога што је перципирано као недостатак говорничке умешности и нова епизода њеног злогласног "кикотања".

"Камала Харис без телепромптера је најгора ноћна мора Демократске партије", написао је сарадник Фокс њуза Стив Кортес на Иксу, додавши да је Камалин наступ био "бруталан за гледати".

Други корисник је сугерисао да би "кикотање" Харисове могло да буде параван за њену "несигурност и неспособност", док су се неки корисници запитали "како би неко могао озбиљно да је изабере за било коју функцију, а камоли за врховног команданта".

Критичари Харисове често истичу оно што тврде да су неконтролисани напади смејања кандидата демократа. Након што је Џозеф Бајден најавио да одустаје од трке за реизбор и подржао Харисову као новог кандидата, руски председник Владимир Путин је у шали приметио да Камалин смех указује да "јој све иде добро", те да би се због наводног доброг расположења могла суздржати од даљих санкција Русији. 

Након што се Путинова "подршка" Харисовој у предизборној трци раширила по америчким медијима, Бела кућа је затражила од руског председника да не коментарише више предстојеће изборе у САД. 

До новог инцидента је дошло убрзо након што је Трампов тим оптужио телевизију Си-Би-Ес да су "варљиво" монтирали одговор Харисове у интервјуу како би сакрили "салату од речи" која је је наводно била оригинални одговор потпредседнице САД.

Оптужбе су биле засноване на чињеници да је одговор на питање о Израелу који је емитован у оквиру емисије "60 минута" био далеко концизнији од онога који је претходно емитован у оквиру најаве интервјуа.