Свет

Камала опет напада Трампа: Он је опасан, ризик је за Америку

Бивши амерички председник преживео је већ два атентата, а демократе настављају са запаљивом реториком против њега
Камала опет напада Трампа: Он је опасан, ризик је за Америку© Chip Somodevilla/Getty Images

Демократски кандидат за председника Америке, поново застрашује Американце предвиђајући каква их будућност чека уколико на изборима победи њен ривал Доналд Трамп кога она покушава да представи као опасног и нестабилног. И то, иако је, након првог атентата, бивши амерички председник оценио да је управо реторика демократа, а нарочито Џозефа Бајдена и Камале Харис наводи људе да пуцају на њега.

Камала је наиме, реаговала на Трампову изјаву да он није забринут за поступке својих присталица, већ да мисли да је "већи проблем непријатељ изнутра".

"Имамо неке веома лоше људе, имамо неке болеснике. Радикалне левичаре", рекао је Трамп, а Камала је овакву његову изјаву искористила да устврди да би његови поступци могли да угрозе слободу људи.

Камала, наиме тврди да Трамп сваког "ко неће да се повинује његовој вољи, сматра непријатељем наше земље".

"Он каже да би користио војску да их прогони… и знамо на кога би циљао, јер их је нападао и раније: новинаре чије приче му се не свиђају, изборне званичнике који одбијају да варају проналажењем додатних гласова за њега, судије које инсистирају да се придржавају закона уместо да се повинују његовој вољи. То је један од разлога због којих тако чврсто верујем да би други Трампов мандат био огроман ризик и опасност за Америку", рекла је Харисова, а преноси Си-Ен-Ен.

И не само то, већ ће њена кампања, како јавља ова медијска мрежа, објавити рекламу под називом "Непријатељ изнутра", где главни "јунаци" бившег америчког председника такође представљају као опасног.

"Сећам се дана када је предложио да пуцамо у људе на улицама", каже у овој реклами Оливија Троје, која је била помоћница бившег потпредседника Мајка Пенса, док Кевин Керол, бивши Трампов званичник за унутрашњу безбедност каже да "неће бити никог да заустави његове најгоре инстинкте" и да, ако Америка поново изабере Трампа "у страшној је опасности".

Недавно је и бивша државна секретарка Хилари Клинтон, која је подржала Камалину кандидатуру, Трампа назвала "опасним" и медијима наложила да не ублажавају реторику када је Трамп у питању и да се "држе" наратива да је он "опасан демагог".

image