Свет

Маск за три месеца донирао Трампу 75 милиона долара

Предузетник је од јула до септембра Трамповом комитету ПАК уплатио готово 75 милиона долара
Маск за три месеца донирао Трампу 75 милиона долараGetty © Kevin Dietsch / Staff

Амерички бизнисмен Илон Макс донирао је у периоду од три месеца око 75 милиона долара групи за подршку републиканском председничком кандидату Доналду Трампу, наводи се у државним извештајима и истиче да је тај амерички милијардер постао кључан за Трампове напоре да победи на изборима 5. новембра.

Маск је републиканском Комитету за политичку акцију ПАК, која се фокусира на мобилизацију бирача у државама у којима су бирачи подељени између републиканаца и демократа – тзв. колебљивим државама које би могле да одлуче о исходу избора, потрошено је око 74,95 милиона долара у периоду од јула до септембра, стоји у извештајима поднетим Савезној изборној комисији.

То је више од било које друге про-Трамп супер ПАК групе која се фокусира на мобилизацију републиканских бирача, наводи Ројтерс.

Маск, који је раније изјављивао да је гласао за демократе, у овој кампањи је направио оштар заокрет ка десници и сада отворено подржава кампању Доналда Трампа.

Маск је у јулу обећао да ће финансијски подржати Трампову кампању, а раније овог месеца појавио се са републиканским председничким кандидатом на предизборном скупу у Пенсилванији.

Амерички председнички избори одржаће се 5. новембра. Демократску странку ће представљати потпредседница Камала Харис, а Републиканску странку бивши председник Доналд Трамп.

image