ИДФ: Убијен командант Хамасових јединица дронова у Гази, ваздушни удари на Бејрут

Ал-Мабух био одговоран за нападе дроновима на Израел и на израелске трупе у Гази, саопштила је војска

Израелска војска (ИДФ) тврди да је у ваздушном нападу ликвидирала команданта Хамасових јединица беспилотних летелица у северној Газ Махмуда ал-Мабухa. ИДФ је саопштио и да је поново напао либанску престоницу Бејрут.

У саопштењу се наводи да је Ал-Мабух био одговоран за нападе дроновима на Израел и на израелске трупе у Гази, преноси "Тајмс ов Израел".

Израелска војска је навела и да је у Џабалији ликвидирала оперативце Хамаса у борбама лицем у лице, као и у ваздушним нападима.

Израелске снаге су извршиле нападе дроном у Рафи на "ћелију наоружаних терориста" који су планирали терористичке нападе, додаје се у саопштењу израелске војске.

Ваздушни напад на јужни Бејрут

Војска је потврдила и да је јутрос извршила ваздушни напад на циљеве Хезболаха у Дахији, јужном предграђу Бејрута, након што неколико дана није гађала либанску престоницу.

У саопштењу израелске војске се наводи да су борбени авиони, навођени обавештајним оперативцима, напали подземно складиште оружја Хезболаха у Дахији, преноси "Тајмс ов Израел".

Израелска војска је саопштила и да је предузела кораке да избегне цивилне жртве, издајући уочи напада наредбу за евакуацију становништва за ту област.

Да је Израел јутрос напао јужна предграђа Бејрута потврдили су раније сведоци Ројтерса, који су навели да су чули експлозију и видели облак дима.

Израелска војска позвала је јутрос становнике да се одмах евакуишу из одређене зграде у јужном предграђу Бејрута уз упозорење у саопштењу објављеном на мрежи Икс да ће ускоро циљати мете Хезболаха, пренела је британска агенција.