Предизборна обећања Камале Харис: Моје председништво неће бити наставак Бајденовог мандата

Не верујем у декриминализацију преласка границе. Нисам то радила као потпредседница и нећу то радити ни као председница, рекла је Харисова

Демократска председничка кандидаткиња САД Камала Харис изјавила је да њено председништво неће бити наставак мандата председника Џозефа Бајдена и нагласила да ће она унети "нови приступ" у политику.

"Желела бих да будем врло јасна, мој председнички мандат неће бити наставак Бајденове политике", рекла је Харис у интервјуу за "Фокс њуз".

Говорећи о актуелним проблемима имиграције, она је истакла потребу за реформом "поквареног система", пренео је Си-Би-Ес.

"Не верујем у декриминализацију преласка границе. Нисам то радила као потпредседница и нећу то радити ни као председница", истакла је Харис.

Председнички избори у САД заказани су за 5. новембар. Анкете показују да ће трка између Харисове и бившег председника САД Доналда Трампа бити тесна, као и да Американци више поверења имају у Трампа када је реч о економији и "експлозији" илегалних миграната – што је проблем за који је Харисова као потпредседница била задужена.