Сорошев инвеститор: Тржиште веома уверено да ће Трамп победити, Камала је лоша за посао

Никада не бих подржао ниједног, рекао је Стенли Дракенмилер на питање за кога би гласаo на председничким изборима

Милијардер инвеститор Стен Дракенмилер рекао је да тржишта очекују да ће Доналд Трамп победити на председничким изборима следећег месеца.

Током протеклих 12 дана, тржиште је "веома уверено да ће Трамп победити", рекао је Друкенмилер за "Блумберг" и додао да је то видљиво у "акцијама банака", на криптотржишту.

Дракенмилер је, на питање за кога ће гласати на изборима, рекао да никада не би подржао ни Трампа ни потпредседницу Камалу Харис. Дракенмилер је Трампа назвао "насилником" и сугерисао да није довољно достојанствен да буде председник, док је за Харисову рекао да је "лоша за посао".

"Вероватно ћу уписати некога када изађем на изборе", рекао је Дракенмилер, који није донирао ниједном кандидату.

Дракенмилер (71) је управљао новцем за Џорџа Сороша више од деценије и финансирао кампању Ники Хејли против Трампа. Предвидио је да је "изузетно мало вероватно" да ће демократе преузети контролу над Конгресом чак и ако Харисова некако победи на изборима.

Скот Бесент, који је такође радио за Сороша, саветовао је Трампову кампању о економским питањима. Он је изнео идеју да би Федералне резерве могле да имају "председника у сенци" који би служио као потенцијални контрапункт садашњем председнику Џеју Пауелу до истека његовог мандата у мају 2026.

Дракенмилер сматра да је Фед у сенци "ужасна и неодговорна идеја".

Он је оценио и да је Федово смањење каматне стопе за пола поена у септембру била грешка. Тржиште треба да ублажи своја очекивања о темпу и обиму попуштања централне банке, каже Дракенмилер.