Свет

Извиђачки авиони НАТО-а од јутрос круже изнад руских граница (ФОТО)

Како се може видети на сајту "Флајтрадар", "боингов" РЦ-135В полетео је јутрос око 4.47 по локалном времену са аеродрома у Милденхалу у Великој Британији
Извиђачки авиони НАТО-а од јутрос круже изнад руских граница (ФОТО)© Print screen/Flightradar 24

Неколико извиђачких авиона земаља чланица НАТО-а, конкретно САД и Шведске од јутрос круже изнад Калињинградске области и руско-финске границе.

Како се може видети на сајту "Флајтрадар", "боингов" РЦ-135В полетео је јутрос око 4.47 по локалном времену са аеродрома у Милденхалу у Великој Британији. Затим је прелетео територију Холандије, Немачке, Пољске и започео са кружењем дуж руске границе око Калињинградске области, односно изнад Пољске, Литваније и Балтичког мора.

Авион шведског ратног ваздухопловства полетео је у око 6.30 по локалном временом са аеродрома у Линћепинг, у Шведској, а затим прелетео у ваздушни простор Финске, где је почео да патролира дуж северног дела границе са Руском Федерацијом.

На поменутом сајту се може видети да у извиђању око Калињинградске области, заједно са РЦ-135В, учествује и један ЦЛ-650 такође из америчког ваздухопловства, познат и као "артемис", који редовно учествује у шпијунирању активности Војске Србије из ваздушног простора БиХ и Румуније.

Овај авион полетео је око 9.15 по локалном времену, и креће се готово идентичном путањом као РЦ-135В, само у супротном смеру. Претпоставља се да је циљ ових активности земаља чланица НАТО-а извиђање активности Оружаних снага Руске Федерације.

image