Питање на које Зеленски нема одговор: Шта ће Украјина да уради у оквиру "плана победе"?

Током разговора са новинарима пре говора на састанку Европског савета у Бриселу, Зеленски је замољен да прокоментарише оцену критичара да његов "план победе" садржи само оно што савезници могу да ураде за Украјину, али ништа о томе шта ће Кијев да уради

Након што је представио свој такозвани "план победе", Владимир Зеленски није могао да одговори на питање новинара шта ће Украјина конкретно да уради у оквиру тог плана.

Током разговора са новинарима пре говора на састанку Европског савета у Бриселу, Зеленски је замољен да прокоментарише оцену критичара да његов "план победе" садржи само оно што савезници могу да ураде за Украјину, али ништа о томе шта ће Кијев да уради.

"Што се тиче 'плана победе', пре свега, нисмо га направили за критичаре. Наш план је да ојачамо Украјину. Мислим да је сјајно што овај план не зависи од воље Русије, већ само од воље наших партнера", рекао је Зеленски.

Након поновљеног питања о томе шта ће Кијев конкретно урадити у оквиру тог плана, Зеленски је рекао да Украјина већ ради по његовим речима "најтежи посао", а то је "одбрана слободе Европе".

Владимир Зеленски представио је у среду Врховној ради такозвани "план победе", пренела је Страна.уа, напомињући да план укључује пет тачака, а да прва подразумева позивање Украјине у НАТО чак и пре краја сукоба с Русијом.

Ту је и укидање ограничења за нападе на Руску Федерацију и наставак "операција" на њеној територији, као и да се закључи споразум о заштити критичних ресурса на украјинској територији и да се у Украјини распореди "ненуклеарни пакет одвраћања".