Иранска револуционарна гарда: Спремамо напад на израелски нуклеарни реактор у Димони

Портпарол иранске владе је изјавила да је Иран спреман да спроведе веће и шире нападе у "одговарајуће време и на одговарајућем месту".

Виши официр Корпуса иранске револуционарне гарде (ИРГЦ), бивши шеф за међународне односе ИРГЦ бригадни генерал Ебрахим Ростами је изјавио да Иран спрема "велико изненађење" "које је веће од употребе нуклеарног оружја и да намерава да нападне израелски нуклеарни реактор у граду Димона на југу Израела.

"ИРГЦ је извео војне вежбе симулирајући гађање реактора у Димони у Израелу", рекао је Ростами, наводећи да Иран спрема велико изненађење које је веће од употребе нуклеарног оружја, али да ће то чувати у тајности до последњег тренутка, пренео је портал "Мидл ист монитор".

Међутим, портпарол иранске владе Фатеме Мохаџерани поновила је да Техеран одбацује било какав рат у региону и било какву регионалну ескалацију.

Она је нагласила да Иран "не одустаје од својих националних интереса" и да је недавни ирански напад на Израел показао "мали део иранске војне и ракетне моћи".

Мохаџерани је рекла да је Иран спреман да спроведе веће и шире нападе на Израел у, како је навела, "у одговарајуће време и на одговарајућем месту".

"То ће бити без оклевања или попустљивости, а неће бити само реаговање", упозорила је Мохаџерани.

Иран је 1. октобра лансирао више од 180 ракета на Израел, наводећи да је то освета због убистава лидера милитаната, као и агресије у Гази и Либану.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху обећао је да ће Иран платити за напад.