Зеленски условио Трампа: Или ће Украјина имати нуклеарно оружје или ће ући у НАТО

Зеленски се крајем септембра састао са бившим америчким председником у његовој кули у Њујорку, и истакао потребу да се земља придружи Алијанси

Владимир Зеленски поставио је бившем председнику САД Доналду Трампу избор: Украјина мора имати нуклеарно оружје или ће постати чланица НАТО-а.

Речи Зеленског пренео је ТВ канал "Ми смо Украјина" на свом Телеграму.

"У разговору са Доналдом Трампом, питао сам га, шта је излаз? Или ће Украјина имати нуклеарно оружје, а то је онда заштита за нас. Или би требало да имамо неку врсту савеза. Осим НАТО-а, ми данас не познајемо ниједан ефикасан савез. Земље НАТО-а данас нису у рату. У НАТО држави су сви живи, хвала Богу. И тако бирамо НАТО. Верујем да ме је Доналд Трамп чуо, рекао је да имамо поштене аргументе. Мислим да је ово важно", рекао је Зеленски.

Подсетимо, Зеленски се крајем септембра састао са Трампом у његовој кули у Њујорку. Бившем председнику Сједињених Држава, Зеленски је представио свој такозвани "план победе".

Зеленски је такође рекао да "он и Трамп имају заједнички став о окончању сукоба".

Владимир Зеленски представио је у среду Врховној ради такозвани "план победе", пренела је Страна.уа, напомињући да план укључује пет тачака, а да прва подразумева позивање Украјине у НАТО чак и пре краја сукоба с Русијом.

Ту је и укидање ограничења за нападе на Руску Федерацију и наставак "операција" на њеној територији, као и да се закључи споразум о заштити критичних ресурса на украјинској територији и да се у Украјини распореди "ненуклеарни пакет одвраћања".