Свет

Иран, Русија и Оман организују заједничке поморске вежбе у Индијском океану

Ставови Русије и Ирана о међународним догађајима су веома блиски, поручио је раније овог месеца председник Русије Владимир Путин на састанку са иранским председником Масудом Пезешкијаном у Ашхабаду
Иран, Русија и Оман организују заједничке поморске вежбе у Индијском океануGetty © Iranian Army / Handout/Anadolu Agency

Флоте Русије и Омана придружиле су се иранским поморским снагама у припремама за поморску вежбу коју Иран организује у Индијском океану, известили су данас ирански државни медији.

Хеликоптери и бродови морнарице иранске војске и елитних снага Револуционарне гарде дочекали су руску и оманску флоту приликом уласка у иранске територијалне воде, наводи се у извештају, преноси Ројтерс.

Вежбе, чији се почетак очекује у наредним данима, долазе у време појачаних тензија у региону и најаве Израела да да ће узвратити на иранске ракетне ударе 1. октобра, који су покренути као одговор на акције Тел Авива против Хезболаха у Либану и Хамаса у Гази, наводи агенција.

Раније овог месеца председник Русије Владимир Путин је позвао иранског колегу у званичну посету Русији, а ирански председник је прихватио позив.

Ставови Русије и Ирана о међународним догађајима су веома блиски, поручио је тада председник Русије Владимир Путин на састанку са иранским председником Масудом Пезешкијаном у Ашхабаду.

image