Свет

Остин: САД желе да Израел смањи обим напада на Бејрут

Желимо да видимо прелаз на преговоре који би омогућили цивилима са обе стране да се врате својим кућама, рекао је амерички министар одбране
Остин: САД желе да Израел смањи обим напада на Бејрут© Omar Havana/

Сједињене Америчке Државе желе да виде да Израел смањи обим својих напада на и око Бејрута, изјавио је министар одбране САД Лојд Остин на маргинама самита министара одбране земаља Г7 који се одржава у Напуљу.

"Број цивилних жртава је превелик. Желимо да видимо да Израел смањује обим неких напада на и око Бејрута и желимо да видимо прелаз на преговоре који би омогућили цивилима са обе стране да се врате својим кућама" рекао је Остин, преноси Ројтерс.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су саопштиле данас да је израелска ратна авијација извршила ударе на неколико складишта оружја Хезболаха у Бејруту и командни центар у либанској престоници који припада обавештајној служби те милитантне групе у либанској престоници.

Ваздушни напади на јужно предграђе Бејрута, упориште Хезболаха познато као Дахијех, изведени су након што је ИДФ издала упозорења цивилима у тој области, пренела је раније данас британска агенција.

image