Кијев призива трећи светски рат: "План победе" Зеленског је мање од ништа

Након неколико недеља пропаганде о такозваном плану победе, бивши комичар Зеленски коначно је открио своју "велику идеју", али то је представљало само лошу шалу која промовише рат и одвраћа нас од мира и дипломатије, пише у уводнику сајт "Фонд стратешке културе"

Зеленски, који је пре неколико месеци отказао изборе, није легално изабрани председник Украјине, како то тврде западни медији, већ само вођа фашистичке хунте у Кијеву, која је западне пореске обвезнике већ коштала стотине милијарди долара, а Украјинце невиђених патњи и на стотине хиљада изгубљених живота.

Он је прошлог месеца изнео "план победе" америчком председнику САД Џозефу Бајдену, а са овим "планом" је упознао и председничке кандидате Камалу Харис и Доналда Трампа, с тим што овај последњи није изгледао посебно импресиониран.

Након неколико недеља пропаганде о такозваном плану победе, бивши комичар Зеленски коначно је открио своју "велику идеју", али то је представљало само лошу шалу која промовише рат и одвраћа нас од мира и дипломатије, пише у уводнику сајт "Фонд стратешке културе".

Разговор о "плану победе" Зеленског само продужава агонију украјинског народа. Кијевски режим је тек "прљави остатак", који мора да заврши као и његови претходници, немачки нацисти.

Видети Зеленског како седи за округлим столом са европским политичарима, наставља овај сајт, било је фарса. За то време, имамо прилику да гледамо "како руске снаге мељу остатке кијевских војника и НАТО плаћеника на истоку Украјине".

Ова чудна марионета кијевског режима, Зеленски, једноставно нема шта да понуди. Све се своди на молбе Западу за још оружја и новца, за ракетама дугог домета којима би Кијев гађао руску територију и на приступање Украјине НАТО-у. То смо већ гледали много пута. Међутим, врхунац лудила представља захтев Западу да неонацистички режим у Кијеву добије нуклеарне бојеве главе. 

"План" Зеленског за трећи светски рат

У објави на друштвеној мрежи Фејсбук, мађарски премијер Виктор Орбан назвао је план Зеленског "смешним и више него застрашујућим". Заправо, додао је Орбан, то је "очајничко коцкање, које призива почетак трећег светског рата".

Мађарски премијер позвао је ЕУ да промени стратегију у рату у Украјини, да "закључи примирје и приступи неодложним мировним преговорима".

ЕУ мора да "са ратне стратегије пређе на мировну стратегију", саопштио је Орбан, додајући да је "Украјина већ изгубила рат против Русије". "Позваћу сместа немачког канцелара и француског председника да што пре почну преговоре са Русијом у име целе ЕУ како бисмо нашли излаз из ове ситуације", додао је мађарски премијер.

Раније је Орбан назвао "политику ЕУ самоубилачком", јер на економске изазове и успон источних, азијских сила реагује панично, формирањем блокова. "Овакав развој догађаја подсећа на Хладни рат, тренутна економска ситуација је слична и могла би да има сличне последице", рекао је премијер, преноси сајт "Њу истерн аутлук".

Орбан је јасно ставио до знања да Мађарска одбија да приступи западном блоку и да тежи "економској неутралности": "Мађарска се неће придружити ниједном блоку. Циљ Мађарске је да одржи живе и јаке трговинско-економске односе и са западним и са источним економским блоком."

Да се приближава тренутак у коме ће преговори постати неминовни, сматра и мађарски сајт "Ремикс њуз": "Већина Немаца жели да канцелар Шолц настави разговоре са Путином о окончању рата у Украјини. Скоро шездесет одсто Немаца жели да уочи самита Г20 следећег месеца у Рио де Жанеиру Шолц започне преговоре са Путином, показују нове анкете."

Уколико канцелар Олаф Шолц започне разговоре са руским председником Путином, биће то први пут после скоро две године ћутања.

Према анкети коју је објавио ЈуГов (YouGov), само 26 одсто Немаца се противи преговорима. Источни Немци предњаче у захтеву за повратак дијалогу са Москвом: 68 одсто испитаника подржава ову идеју, у поређењу са 19 одсто, који се томе противе.

 „'Цајт онлајн' тврди да би још један телефонски разговор могао да буде одржан следећег месеца, пре самита Г20 у Рио де Жанеиру", преноси мађарски сајт.

Прошлог месеца, канцелар Олаф Шолц је изразио спремност да поново започне мировне преговоре са Путином, али до сада није позвао Путина. "Мислим да је дошло време да разговарамо о томе како да изађемо из ове ратне ситуације", рекао је Шолц, додајући да је мир можда ближи него што се сада чини. 

САД и њихови саучесници мораће да признају катастрофални пораз

У међувремену, Украјина је разорена, са више од 600.000 погинулих украјинских војника, у прокси рату у коме је НАТО, предвођен САД, покушала да порази Русију, преноси сајт "Фонд стратешке културе".

Чак и у западним медијима се појављују признања да се овај рат показао као катастрофалан пораз за НАТО.

Овај сукоб никада није ни требало да се деси, додаје овај сајт. Русија је понудила свеобухватан пакет предлога још крајем 2021. због забринутости услед ширења НАТО-а и западног промовисања неонацистичког покрета у Украјини. Разумни покушај дипломатије Москве су арогантно одбациле САД, сматрајући да ће путем рата постићи војни и стратешки пораз Русије.

Уместо за дипломатију, западне силе су се определиле за рат. Земље које је Русија присајединила сасвим сигурно неће бити враћене, јер оне представљају историјске руске територије.

Кијевски режим је изгубио право да преговара са Москвом, напомиње "Фонд стратешке културе". Русија сада силом разбија кијевски режим и његове жеље да постане део НАТО-а.

На крају, САД и њихови саучесници у НАТО-у мораће да признају да су њихове злочиначке махинације у Украјини доживеле пораз, закључује "Фонд стратешке културе". Рат се мора окончати тако што ће Запад прихватити оправдане захтеве Русије и то под њеним условима. То се могло урадити на лакши начин, дипломатским путем, али Запад је изабрао тежи пут.

Амерички и европски лидери треба да схвате да су њихове ратне фантазије завршене: "А то, између осталог, значи да према Русији треба да се односимо са поштовањем које она заслужује."

Када је Совјетски Савез победио нацистичку Немачку 1945. године, то је била огромна победа, али, како је на трагичан начин показала историја, она није свету донела мир, јер то није био крај западног империјализма. Звер се изнова вратила, закључује овај сајт, и то у виду неонацистичке хунте, НАТО, ЕУ и, наравно, САД.