Свет

Ким Дотком: Ако Камала Харис победи, Икс је "мртав"

Илон Маск је до сада донирао 75 милиона долара комитету Америка ПАК, која обавља већи део предизборне кампање Доналда Трампа у кључним државама
Ким Дотком: Ако Камала Харис победи, Икс је "мртав"© Fiona Goodall/

Финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Шмиц, познат као Ким Дотком је изјавио да верује да ће друштвена мрежа Икс, која у власништву америчког милијардера Елона Маска, "умрети" ако потпредседница земље Камала Харис победи на америчким изборима 5. новембра.

"Ако Камала (Харис) победи, Икс је мртав", написао је Дотком.

Mилијардер Илон Маск је, такође, оценио да ако кандидаткиња демократа победи на председничким изборима, у Америци може бити успостављена озбиљна цензура.

"Мислим да ће бити доста цензуре под Камалом Харис. Улажу се велики напори да се успостави цензура под изговором борбе против дезинформација", рекао је он током састанка са бирачима у Пенсилванији у знак подршке републиканцу Доналду Трампу, преноси "Си-Би-Ес Њуз".

Маск тврди да је Камала Харис оличење велике владине машинерије и марионета.

"Чудно је и лицемерно рећи да Трамп представља претњу демократији када оно што се догодило америчком председнику Џозефу Бајдену (његово одбијање да учествује у председничкој трци) уопште није било демократско", рекао је Маск.

Милијардер је најавио и да ће сваки дан до председничких избора, у некој врсти лутрије додељивати бирачима по милион долара, у циљу појачавања кампање за кандидата републиканаца Доналда Трампа.

image