Председник УАЕ стигао у Москву, разговарао са Путином

Председник УАЕ ће након боравка у руској престоници отићи на самит БРИКС-а, који ће се одржати у Казању од 22. до 24. октобра. УАЕ су почетком ове године постали члан тог формата

Председник Уједињених Арапских Емирата Мохамед бин Зајед ал Нахјан допутовао је у званичну посету Москви, где се састао са руским председником Владимиром Путином.

Путин се Ал Нахјану захвалио на посети Москви, уз напомену да односи две земље одговарају нивоу стратешког партнерства.

Председник УАЕ је током састанка са својим руским колегом рекао је да види велику перспективу у сарадњи Москве и Абу Дабија.

"Поменули сте да трговински промет између наших земаља у последње време није достигао ниво који смо желели, али моја посета Русији је одличан доказ да нас много тога тек чека", рекао је он.

Ал Нахјан је истакао је да се многа питања између Москве и Абу Дабија могу решити захваљујући његовим добрим односом са руским председником.

"Наш лични однос нам омогућава да решимо многа питања", рекао је председник УАЕ током састанка са Путином.

Током званичних преговора заказаних за понедељак, лидери ће разговарати о односима две земље и изгледима за развој сарадње између Русије и Емирата.

Поред тога, Путин и Ал Нахјан ће разменити мишљења о актуелним питањима на међународном плану, укључујући ситуацију на Блиском истоку и у Северној Африци.

Председник УАЕ ће након тога учествовати на самиту БРИКС-а, који ће се одржати у Казању од 22. до 24. октобра. УАЕ су почетком ове године постали члан тог формата.

Ал Нахјан је последњи пут био у Русији у јуну прошле године. Тада су се он и Путин састали на маргинама Петербуршког међународног економског форума.