Истакнутом демократи се не свиђа лутрија за бираче: Шапиро тражи да Маска испита полиција

У извлачењу вредном милион долара могу да учествују они који потпишу петицију која подстиче републиканце у кључним државама да се региструју за гласање. Маск је најавио да ће наградна игра трајати до дана избора 5. новембра

Гувернер Пенсилваније Џош Шапиро предложио је полицији да истражи поступке Илона Маска након што је технолошки милијардер организовао неку врсту лутрије у којој жели да додели бирачима по милион долара, у циљу подршке кампањи за кандидата републиканаца Доналда Трампа.

Маск је у суботу најавио да ће сваки дан давати милион долара регистрованим бирачима у кључним државама ако потпишу његову петицију о одбрани "слободе говора и права на ношење оружја". Први чек уручен је добитнику у суботу, а добио га је Џон Дрехер током митинга у Харисбургу у Пенсилванији.

У извлачењу вредном милион долара могу да учествују они који потпишу петицију која подстиче републиканце у кључним државама да се региструју за гласање. Маск је најавио да ће наградна игра трајати до дана избора 5. новембра.

Шапиро, бивши генерални државни тужилац и истакнути демократа, назвао је Маскове поступке "дубоко забрињавајућим". 

"Мислим да постоје кључна питања о томе како он троши новац у овој трци. То је нешто чиме би могли да се позабави органи за спровођење закона. Маск има право да може да изрази своје ставове. Не поричем му то, али када почнете да 'убацујете' ову врсту новца у политику, мислим да то поставља озбиљна питања на која би људи можда желели да добију одговоре", рекао је Шапиро за Ен-Би-Си.

Технолошки могул почео је отворено да подржава Трампа након што је бивши председник за длаку преживео покушај убиства у јулу. Последњих месеци, Маск је донирао 75 милиона долара преко комитета за политичку акцију "Америка ПАК".

У последње две недеље предизборне кампање, анкете показују да се Харис и Трамп тренутно боре за победу у савезним државама Аризона, Џорџија, Мичиген, Пенсилванија, Северна Каролина и Невада, које би могле бити кључне за обезбеђивање победе у изборној ноћи.