Званична Москва поручила: Сарадња са Северном Корејом није усмерена против Сеула

Министарство спољних послова Јужне Кореје позвало је раније руског амбасадора како би изразило протест због наводног слања севернокорејских трупа које би требало да буду распоређене у Украјини у саставу руских снага

Сарадња између Русије и Северне Кореје је у складу са међународним правом и није усмерена против безбедносних интереса Јужне Кореје, саопштио је данас руски амбасадор у Сеулу Георгиј Зиновјев.

Министарство спољних послова Јужне Кореје позвало је раније руског амбасадора како би изразило протест због наводног слања севернокорејских трупа које би требало да буду распоређене у Украјини у саставу руских снага, пренела је агенција Јонхап.

На састанку са првим замеником јужнокорејског министра спољних послова Ким Хонг-кyуном, Зиновјев је рекао да Москва и Сеул имају супротстављене ставове о узроцима тензија на Корејском полуострву, наводи Ројтерс.

Обавештајна служба Јужне Кореје саопштила је прошле недеље да је Северна Кореја послала 1.500 припадника специјалних трупа на далеки исток Русије на обуку и аклиматизацију у локалним војним базама, наводећи да ће они вероватно бити распоређени у састав руских снага у Украјини.