Моди: БРИКС је важна платформа за дијалог о глобалним питањима

Премијер Индије је истакао да ће његова посета Русији додатно ојачати посебно и привилеговано стратешко партнерство између Њу Делхија и Москве

Индија цени блиску сарадњу унутар БРИКС-а, која је постала важна платформа за дијалог и дискусију о глобалним питањима, изјавио је индијски премијер Нарендра Моди пре одласка у Русију на самит лидера.

Према његовим речима, БРИКС је важна платформа и за дијалог о развоју, реформисаном мултилатерализму, климатским променама, економској сарадњи, изградњи одрживих ланаца снабдевања, промовисању културних и међуљудских веза људи.

На сајту индијског Министарства спољних послова се напомиње да Моди одлази у дводневну посету Казању на позив руског председника Владимира Путина како би учествовао на шеснаестом самиту БРИКС-а.

Моди је нагласио да ће његова посета Казању "додатно ојачати посебно и привилеговано стратешко партнерство између Индије и Русије".

Представници индијске дијаспоре се, у народним ношњама и уз песму, спремају да дочекају премијера Модија који би сваког тренутка требало да слети у Казањ.