Свет

Величина је важна: Предизборна кампања у САД у знаку гениталија

Коментари којима је место у кафани или мушкој свлачионици постали су "црвена нит" кампање 2024. како код републиканаца тако и код демократа
Величина је важна: Предизборна кампања у САД у знаку гениталијаGetty © Win McNamee / Staff

Републикански кандидат Доналд Трамп намерно или инстиктивно (а вероватно оба), приводи кампању крају мачо поруком која је посебно усмерена на оне којима је доста политичке коректности и "воук" идеологије.

Када је Трамп на једном митингу испричао анегдоту о пенису покојног голфера Арнолда Палмера – "мушкарац начисто" – уместо згражавања које је "либерална" јавност очекивала, испоставило се да је коментар био у складу са духом времена. И кампањом.

Није само Трамп тај који прича као да је у мушкој свлачионици. Бивши председник САД Барак Обама је на Демократској националној конвенцији у Чикагу, у ударном термину, довео у питање величину Трамповог полног органа.

С тим што Трамп то ради у свом стилу – кроз огласе: "Камала је за они/оно, ми смо за вас", или прозивање кандидата демократа за потпредседника "Тампон Тима" Волца због закона који је потписао као гувернер Минесоте, којим се од јавних школа захтева да ученицима омогуће приступ менструалним производима. И без страха да ће отуђити обичне Американце којима одговара што председнички кандидат "прича као они".

Већина демократа свесна је да је вероватноћа да би било шта од онога што Трамп каже могло да се искористи против њега минорна. Или, како је "Политику" рекао један саветник главних донатора Демократске партије: "Човек би могао да упуца некога у Петој авенији и никога не би било брига."

Проблем је само што покушаји "воук", либералних демократа да буду "народски" и духовити делује погрешно, усиљено и неприродно.

image