Свет

Ердоган и Мелонијева разговарали телефоном: Од Израела до сурогат мајчинства и ЛГБТ

Турски председник је позвао Италију да подржи турску иницијативу за обуставу продаје свих оружја Израелу, нагласивши да су неприхватљиви напади израелске војске на палестинске територије и Либан, као и на мисију Уједињених нација у Либану
Ердоган и Мелонијева разговарали телефоном: Од Израела до сурогат мајчинства и ЛГБТGetty © Marco Ravagli

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган разговарао је данас телефоном са италијанском премијерком Ђорђом Мелони о односима Турске и Италије, као и о регионалној и глобалној ситуацији. Ердоган је рекао Мелони да Израел игнорише сва упозорење и шири круг оружаних сукоба на Блиском Истоку, истичући значај заједничког деловања међународне заједнице у заустављању израелске агресије, преноси лист "Дејли сабах".

Турски председник је позвао Италију да подржи турску иницијативу за обуставу продаје свих оружја Израелу, нагласивши да су неприхватљиви напади израелске војске на палестинске територије и Либан, као и на мисију Уједињених нација у Либану.

Ердоган је рекао да Турска поздравља став Италије према Израелу, потврдио је да ће званична Анкара наставити да се бори за мир у региону и захвалио Мелони на подршци концепту "породица против ЛГБТ активизма".

Турски дневник подсећа да је Италија, у покушају да сузбије усвајање деце од стране истополних парова, недавно усвојила закон којим се забрањује сурогат мајчинство.

Председник Турске је рекао премијерки Италије да се односи Турске и Италије развијају, али је оценио да би обим билатералне трговинске размене могао да се повећа одлучним потезима у разним областима, укључујући и сектор одбране.

image