Ердоган: Немамо проблем са Грцима док они не изазивају проблеме у Егејском мору

Турска је у октобру теситрала своју балистичку ракету кратког домета "тајфун", која може да погоди циљ са удаљености од 561 километар

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да његова земља нема проблема са Грчком све док Грци не изазивају проблеме у Егејском мору.

"Испалили смо 'тајфун'. Колики је домет 'тајфуна'? То је 561 километар. Шта су Грци учинили? Уплели су се у напад. Новине су одмах ставиле наслове 'погодиће Атину'. Ми немамо такав проблем све док се не петљате са нама у Егејском региону. Све док се не петљате са нама у Егеју, ми се нећемо петљати са вама", рекао је Ердоган на церемонији у Анталији, пренела је Анадолија.

Агенција подсећа да је Турска у октобру тестирала своју балистичку ракету кратког домета 'тајфун'.

Пројектил може да погоди циљ на удаљености од 561 километар за 456 секунди.

Ердоган је на церемонији у Анталији поздравио развој домаће одбрамбене индустрије, рекавши да јој свака земља завиди на борбеној летелици "бајрактар ТБ2" и беспилотном борбеном авиону "кизилелма".

Турска телевизија ТРТ објавила је да је Анкара негодовала због више провокативних акција Грчке у региону током последњих месеци, укључујући гомилање наоружања на острвима која се налазе близу границе са Турском.