Свет

Ненси Пелоси звала егзорцисте: Ваљда она не нестане

Ћерка бивше шефице Председничког дома признала да је њена мајка тражила помоћ свештеника да из куће избаци "зле духове"
Ненси Пелоси звала егзорцисте: Ваљда она не нестане© Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Без обзира на то што је полиција због напада на њеног супруга привела теоретичара завере Дејвида Депејпа, бивша шефица Представничког Дома америчког Конгреса Ненси Пелоси имала је своје осумњичене за овај инцидент, а то су, веровали или не, били - зли дуси.

Будући да над овим врстама аветиња и злодуха нису примењиве овоземаљске санкције, америчка функционерка решила је да кажњавање узме у своје руке и позвала свештенике да у њеној кући изврше егзорцизам.

Ово је за "Њујорк тајмс" открила њена ћерка Александра која је рекла да је тај напад њеној мајци "заиста тешко опретерећивао душу" и да се због тога "осећала стварно кривом".

"Мислим да ју је то заиста сломило. На Дан захвалности, долазили су јој свештеници који су покушавали да изврше егзорцизам у кући и имали молитве", додала је наследница Пелосијеве.

Пастор цркве Светог Винсента де Павла, иначе локалне парохије Пелосијевих, свештеник Артуро Албано, тврди, међутим, да његови запослени нису били укључени у тај обред.

"Колико знам, у њеној кући није вршен никакав егзорцизам или свештеничка служба", рекао је Албано.

Пелоси је, како спекулишу амерички медији, помоћ егзорциста могла да потражи и изван своје парохије.

Све у свему, њен начин решавања проблема изазвао је бурне реакције, пише "Њујорк пост".

"Надајмо се да сама Ненси неће нестати након егзорцизма", писали су неки твитераши, док ју је Бил Донохју, председник католичке лиге "посаветовао" да јој је боље да потражи помоћ од психијатра.

"Жена је конфликтна личност. Она се хвали својим католичанством, а у суштини у свакој прилици коју има, 'показује средњи прст' Католичкој цркви", прокоментарисао је он, додајући да би Ненси, ако су приче о егзорцизму тачне, најпотребнија била психијатријска помоћ.

image
VV inauguration
banner