Сирија: У нападу Исламске државе убијени цивили

Британска организација известила је да је погинуло 11 људи, док државна новинска агенција САНА тврди да је број жртава мањи од четворо

Најмање 11 људи убијено је у нападу екстремиста Исламске државе у централној Сирији, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) са седиштем у Великој Британији.

Екстремисти су напали групу од око 75 људи који су брали печурке у близини Палмире, саопштила је ова организација, док је сиријска државна новинска агенција САНА известила да је број погинулих мањи од четири, пренео је Би-Би-Си.

СОХР, који прати дешавања у Сирији преко своје мреже посматрача, саопштио је да ћелије Исламске државе искориштавају "окупиранос међународне заједнице" разорним земљотресом.

У извештају ове организације наводи се да је убијено 10 цивила, међу којима једна жена и један припадник снага сиријског режима, док се остали воде као нестали.

САНА је пренела да су припадници Исламске државе у суботу пуцали на људе из митраљеза и да је у нападу погинуло четворо и рањено десет људи, од којих су  неки рањени "критично".