Свет

Кишињев: Предајте одговорне за терористички напад у Тираспољу

Званичне молдавске власти захтевају од Придњестровља да Кишињеву преда и све информације о спреченом терористичком нападу на лидера овог региона
Кишињев: Предајте одговорне за терористички напад у Тираспољуwww.globallookpress.com © Sergiy Anishchenko

Власти у Кишињеву упутиле су данас захтев Тираспољу да преда особе за које сматра да су криве за организовање недавног и, на срећу, неуспешног терористичког напада против лидера Придњестровља.

У званичном саопштењу се наводи да Молдавија тражи од Придњестровља све информације које су тамошње власти до сада успеле да прикупе, као и предају појединаца "како би била спроведена истрага у складу са актуелним законима", пренеле су "РИА Новости". 

Подсетимо, 9. марта власти Придњестровља саопштиле су да је спречен покушај атентата на Вадима Красносељског, лидера ове непризнате државе. Министарство државне безбедности региона поручило је да иза напада стоје украјинске специјалне службе, а власти су, како је наведено, успеле да приведу осумњичене и сазнају ко је још учествовао у припреми атентата, који пак није спроведен у дело. 

Званичне молдавске власти из Кишињева тада су саопштиле да оне немају никакав податак да се у Тираспољу спремао терористички напад, док је Кијев демантовао умешаност својих служби.

image