Свет

Моралес: Ништавна потерница против брата Путина

Прави починилац ратних злочина и злочина против човечности су Сједињене Америчке Државе, написао је, између осталог, Ево Моралес
Моралес: Ништавна потерница против брата Путинаwww.globallookpress.com © © Radoslaw Czajkowski

Бивши председник Боливије Ево Моралес прокоментарисао је на Твитеру вест о томе да је Међународни кривични суд у Хагу раписао налог за хапшење председника Русије Владимира Путина рекавши да се ради о безвредном чину.

"Међународни кривични суд издао је ништавну потерницу против руског брата председника Владимира Путина, неколико дана пре његовог састанка са кинеским колегом Си Ђинпингом, који настоји да створи услове за процес пацификације сукоба са Украјином", написао је Моралес.

Он је навео и да изражава солидарност са братом Путином, како га је и у другом твиту назвао, и упозорио да "политичка и изнуђена оптужба за наводне злочине 'депортације' има за циљ да одржи ратно стање између два братска народа како би се задовољило наоружавање НАТО и САД".

"Прави починилац ратних злочина и злочина против човечности су Сједињене Америчке Државе", написао је, између осталог, Моралес.

image