Свет

Зеленски уводи санкције председнику Сирије?

Санкције се уводе на период од 10 година и подразумевају блокаду имовине, забрану повлачења капитала из Украјине, обустављање економских и финансијских обавеза, наводи се у председничком декрету, преносе "РИА Новости"
Зеленски уводи санкције председнику Сирије?© Tanjug/ Stefan Rousseau

Украјински председник Владимир Зеленски уводи санкције сиријском лидеру Башару ал Асаду, произилази из декрета објављеног на сајту украјинског председника, преносе "РИА Новости".

Према тексту документа, санкције се уводе на период од 10 година и предвиђају блокаду имовине, забрану повлачења капитала из Украјине, обустављање економских и финансијских обавеза, забрану трансфера технологије и права на интелектуалну својину.

Санкције су уведене и сиријском министру спољних послова Фејсалу Микдаду и премијеру Хусеину Арнусу.

Занимљиво је да су сиријском председнику санкције уведене три дана након што је напутио Русију.

Приликом своје званичне посете Москви, Асад је рекао да најновија дешавања у свету рађају потребу да Русија и Сирија чешће разговарају један са другим.

Председник Сирије изјавио је да је Запад започео трећи светски рат рукама нациста у Украјини, предвођених Владимиром Зеленским о коме раније није знао ништа, али од када је почео да се појављује у медијима, Асад и цела Сирија гледали су на њега као на кловна.

image