Свет

Зеленски објављује књигу својих "најмоћнијих ратних говора"

"Порука из Украјине" требало би да буде објављена у децембру у Сједињеним Америчким Државама, Великој Британији и Европској унији, а приход од продаје иде у хуманитарни фонд председника Украјине
Зеленски објављује књигу својих "најмоћнијих ратних говора"AP © Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Шеснаест "најмоћнијих ратних говора" украјинског председника Владимира Зеленског биће објављени 6. децембра у књизи под називом "Порука из Украјине".

"Једина књига коју је званично одобрио председник Зеленски, 'Порука из Украјине' обухвата говоре које је он лично изабрао како би испричали причу украјинског народа", наводи се на тврдо укориченом издању које је већ у претпродаји по цени од 16 долара.

Увод је написао Зеленски како би објаснио шта је научио о себи и Украјинцима од покретања руске специјалне војне операције крајем фебруара.

"Ако желите да разумете ко смо, одакле долазимо, шта желимо и где идемо, морате да научите више о томе ко смо ми. Ова књига ће вам то објаснити", навео је украјински председник у саопштењу које је објавио издавач.

Књига, за коју је предговор написао уредник листа "Економист" за Русију и источну Европу, Аркади Островски, биће објављена у Британији, Сједињеним Државама, Немачкој, Шпанији и Португалу, пренео је британски "Гардијан".

Наводно ће сав приход од књиге говора отићи хуманитарној фондацији Зеленског "Јунајтед24".

Од почетка сукоба, украјински председник, иначе бивши глумац, свакодневно се обраћа својим сународницима путем емотивних видео порука које објављује по друштвеним мрежама.

Његове говоре путем видео линка на међународним догађајима западни мејнстрим медији редовно преносе.

image