Лукашенко најавио да ће с Путином причати о Пољској: "Хијени Европе" показати место

У Пољској су се настанили Американци, ту нема ни суверенитета ни независности. Шта год Американци кажу, они то раде, оценио је председник Белорусије

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да намерава да разговара са руским колегом Владимиром Путином о томе како да Пољској "покажу где јој је место", након што су из Варшаве стигле изјаве о спремности да та држава учествује у сукобу у Украјини.

Лукашенкo је пољског амбасадора у Француској Јана Емерика Рошчишевског који је у интервјуу француској телевизији тврдио да у случају пораза Кијева Варшава морала да уђе у сукоб назвао "лудим".

"Лупио је: Борићемо се против Русије. Сматрајте да ће од нас (Белорусије) да почну. Шта ми треба да радимо? Прво питање о којем ћемо разговарати са Путином је како да им покажемо где им је место", истакао је Лукашенко на званичном догађају посвећеном 80. годишњици трагедије у Хатињу. 

Говорећи о позицији Пољске, коју је још једном назвао "хијеном Европе", Лукашенко је истакао да Варшава тренутно није у позицији да води самосталну политику."Тамо су се настанили Американци, ту нема ни суверенитета ни независности. Шта год Американци кажу, они то раде", оценио је белоруски лидер.