Свет

Брод са 400 људи без капетана плута између Малте и Либије, вода почела да продире у потпалубље

Како је навео Ројтерс, брод је остао без горива, а потпалубље је било пуно воде, док капетана нема и нико не може да управља бродом
Брод са 400 људи без капетана плута између Малте и Либије, вода почела да продире у потпалубљеwww.globallookpress.com © Gerard Bottino

Вода је почела да продире у брод са око 400 људи, који без контроле плута између Малте и Либије, саопштила је данас служба за подршку "Аларм фоун".

Ова служба је на Твитеру навела да је добила позив за помоћ са брода, који је кренуо из Тобрука у Либији прошле ноћи и да су о томе обавештене власти.

Како је навео Ројтерс, брод је остао без горива, а потпалубље је било пуно воде, док капетана нема и нико не може да управља бродом.

Људи на броду су почели да паниче, а неки од њих су добили медицинску помоћ, преноси Ројтерс.
"Аларм фоун" истиче да брод тражи Малтешка служба спашавања (САР).

Немачка невладина организација Си-воч интернешнел је на Твитеру написала да је на Медитерану данас тражила бродове којима је потребна помоћ, укључујући и брод који плута без контроле.

Друга немачка невладина организација Џермани Рескјушип саопштила је данас да су се најмање 23 мигранта утопила у Медитерану када су доживели бродолом.

Додали су да су пронашли 25 особа у мору током спасилачке акције, али да су успели да извуку 22 преживеле особе и два тела.

Међутим, Рескјушип је додао да је њиховој посади речено да се око 20 утопило.

image