Свет

Шта се дешава у САД? Ускршњи зека ускакутао на конференцију за медије у Белој кући

Ускршњи зека није одговарао на питања новинара
Шта се дешава у САД? Ускршњи зека ускакутао на конференцију за медије у Белој кућиGetty © Drew Angerer/Getty Images

Новинаре који прате председника САД и његову администрацију, почетком седмице је, уместо секретарке за штампу Беле куће, дочекао Ускршњи зец.

У бизарном скечу који је требало да буде симпатичан и духовит, али је заправо инфантилизовао нешто што би требало да буде озбиљна делатност - будући да новинари који прате Белу кућу извештавају о дешавањима у кабинету председника и Стејт департменту  - џиновски зец је поздравио новинаре и, као да су деца, поделио им слаткише.

Како преноси "Вашингтон егзаминер", Ускршњи зека није одговарао на питања новинара.

"Одскакући одатле", поручила је зецу секретарка за штампу Беле куће Карин Жан-Пјер.

Ускршњи зека "посетио" је Белу кућу, у којој тренутно живи најстарији амерички председник, у оквиру годишње ускршње потраге за јајима чији је домаћин био Џозеф Бајден (80).

"Другу годину заредом, претворили смо јужни травњак Беле куће у школску заједницу, где ће 30.000 људи из целе земље учествовати у једној од најцењенијих традиција Беле куће. Подсећамо породице да то може бити забавно и да никада не престаје", рекла је Жан-Пјер.

У трци за јајима учествују "хиљаде породица војника и ветерана", додала је она.

Бајден, који је католик, објавио је поруку на Ускрс, подсетивши да је то "дан наде и радости, обнове и поновног рођења".

Потрага за јајима уобичајена је занимација за децу у оквиру прославе Ускрса на Западу.

image