Свет

Амерички конгресмен: Украјином управља нацистички режим на челу са Зеленским

Сто милијарди долара пореских прихода отићи ће као помоћ нацистима, поручио је конгресмен Пол Госар и додао да никада не би подржао државу са таквом идеологијом
Амерички конгресмен: Украјином управља нацистички режим на челу са Зеленскимwww.globallookpress.com © Marcin Banaszkiewicz/Fotonews

Амерички председник Џозеф Бајден шаље милијарде долара Украјини, којом управља нацистички режим на челу са Владимиром Зеленским, упозорио је конгресмен Пол Госар и додао да никада не би подржао државу са таквом идеологијом.

"Садашњим украјинским режимом управљају и у великој мери га подржавају неонацисти, како на цивилним позицијама у влади тако и у разним војним милицијама. То је добро документовано. То значи да ће сто милијарди долара ваших пореских прихода отићи као помоћ нацистима. Запитајте се да ли смо ми заиста добри момци", рекао је политичар.

Он је осудио америчког председника Бајдена због слања војне опреме Зеленском и додао да је невероватно да мора о овоме да се разговара 2023. године. 

Госар је почетком априла изјавио да је интервенција САД у сукобу у Украјини довела до непоправљивих последица по ту земљу. Према његовим речима, Бајден је својим деловањем угрозио крхку безбедност коју је свет деценијама уживао без опасности од разорног дејства нуклеарног оружја.

image