"Видимо се у Москви": Маск и Медведев разменили поруке на Твитеру

Недавни потези Илона Маска изазвали бес украјинских политичара и присталица Кијева

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев и оснивач компаније Тесла Илон Маск разменили су неколико порука на друштвеној мрежи Твитер.

Медведев је прокоментарисао оставку премијерке Велике Британије Лиз Трас речима: "Збогом Лиз Трас, честитам зеленој салати".

Милијардер је убрзо одговорио на објаву руског политичара.

"Искрено, одличан тролинг", написао је директор "Тесле" и питао: "Каква је ситуација у Бахмуту?"

Дмитриј Медведев је одговорио позвавши Маска на Дан победе у Москви.

Подсетимо, Маск је почетком октобра образложио мировно решење за сукоб у Украјини.

Он је предложио да:

У наредном твиту он је додао ја је то најреалнији исход, а да је једино питање колико ће људи погинути пре него што до њега дође. Његов потез изазвао је бес украјинских политичара и присталица Кијева.

Маск на листи "непријатеља Украјине"

Америчка компанија "Спејс икс", у власништву Маска, обавестила је прошле недеље Министарство одбране САД да више не може да финансира услуге сателитске комуникације "Старлинк" у Украјини.

Маск је затражио да америчка војска плати сателитску интернет услугу "Старлинка", при чему је навео да су трошокви "Спејс икса" у Украјини већ прешли 80 милиона долара и да ће до краја године превазићи 100 милиона долара. Међутим, недуго затим милијардер се предомислио и саопштио да ће наставити да финансира Украјину.

Након што је најавио укидање бесплатног интернета за Украјину, милијардер се нашао на листи непријатеља ове државе, то јест на на контроверзном веб сајту Миротворац. Ипак, према неким извештајима, његово име је брзо уклоњено из базе података, док украјински активисти тврде да је информација лажна и руска провокација.

На овој листи се нашла и руска новинарка Дарја Дугина, која је убијена 20. августа 2022. године. Њен профил на Миротворцу је сада означен као "ликвидиран". Њен отац, филозоф Александар Дугин, такође је један од "непријатеља Украјине".