Париз гори, Макрон пева (ВИДЕО)

Група је пришла Макрону и његовој жени 600 метара од Ротонде, једног од омиљених Макронових ресторана који је запаљен током недавног масовног протеста

Француски председник Емануел Макрон снимљен је како пева на улицама Париза након што је бранио своју контроверзну реформу пензионог система у обраћању нацији.

Снимак је најпре објављен на Фејсбуку, а многи сумњају да је снимак можда лажан и направљен коришћењем вештачке интелигенције. Британски "Телеграф" пише да су људи блиски Макрону рекли Асошиејтед форин пресу да је снимак оригиналан.

"Председник је био са супругом након одржаног говора, а наишли су на групу младих људи који су певали, па су им се придружили у певању песме са Пиринеја коју Макрон познаје и воли", пише "Телеграф".

На снимку насталом у вечерњим часовима Макрон чита са телефона речи родољубиве песме "Уточиште", о кући у планини на југозападној граници Француске са Шпанијом.

Група је пришла Макрону и његовој жени 600 метара од Ротонде, једног од Макронових омиљених ресторана који је запаљен током недавног масовног протеста.